Splošni pogoji - Spletna trgovina

Pojdi na vsebino
Splosno
SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN POLITIKA VAROVANJA ZASEBNOSTI

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Ti splošni pogoji veljajo do sprejetja novih.

Lastnik spletne trgovine in blagovne znamke ORIGINAL je podjetje UMETNIŠKO DRUŠTVO ATELJE JERNEJA (v nadaljevanju »Trgovec«), ki s spletno stranjo tudi upravlja. Splošni pogoji poslovanja urejajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in kupcem artiklov iz ponudbe spletne trgovine. Splošni pogoji poslovanja veljajo za vsa naročila in obvezujejo obe pogodbeni stranki. Naročnik z naročilom potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen.  

1. CENE IN NAČIN PLAČILA

Vse cene so v Evrih (€) in vključujejo 22 % DDV. Trgovec si pridržuje pravico do sprememb cen. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroške poštnine. V primeru, da se odločite za osebni prevzem, cena ostane enaka.

Plačilo je mogoče poravnati na več načinov:
PO PREDRAČUNU z vnaprejšnim nakazilom kupnine na transakcijski račun Trgovca po izdelanem predračunu, ki vam ga posredujemo na vašo elektronsko pošto. Rok plačila predračuna je dva delovna dneva. Po poteku roka za plačilo se naročilo stornira.

S PAYPALOM. Po potrditvi naročila ste avtomatično preusmerjeni na varno uradno stran sistema Paypal, kjer zaključite plačilo.

PLAČILO PO POVZETJU. Naročene artikle plačate ob prevzemu paketa. V tem primeru je poštnina višja za 2,5€, pošti pa plačate tudi znesek poštne provizije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če kupec paketa ne prevzame,  ima naslednjič opcijo plačila le po plačanem predračunu. Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v 8 dneh od potrditve naročila. V kolikor kupec naročenih artiklov ne prevzame in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se to ne šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov dodatnega pošiljanja/vračila artiklov podjetju, za plačilo nastale gospodarske škode zaradi nezmožnosti oglaševanja naročenih artiklov, ki so bili 14 dni ali več v distribuciji ter pogodbene kazni. V primeru neprevzema se primer preda pravni službi. Višina pogodbene kazni za neprevzem naročenih artiklov oziroma prepozno stornirano naročilo znaša 10€ (za naročila v vrednosti do 50€) in 20€ (za naročila v vrednosti nad 50€), zaračunajo pa se tudi stroški neprevzema v višini 8€ (2x poštnina, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).

2. POSTOPEK NAKUPA

Sprejem naročila
Po oddaji naročila kupec od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila.

Potrditev naročila
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in Trgovcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Odpošiljanjenaročila
Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

3. KUPOPRODAJNA POGODBA

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksni.

4. DOSTAVA

Vsak artikel je na zalogi, v  kolikor ni označen z napisom »TRENUTNO NI NA ZALOGI«. Naročila odpošljemo še isti, oziroma izjemoma naslednji delovni dan od prejema plačila.
Za dostavo pošiljk skrbi  GLS podjetje. Praviloma so paketi dostavljeni naslednji delovni dan, vendar tega nikakor ne moremo zagotoviti, saj čas dostave ni odvisen od nas.

5. PREKLIC NAROČILA, VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V tem primeru v 14 dneh po prejemu blaga Trgovcu v pisni obliki sporoči, da blago ni ustrezno. Kupec mora nato blago vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti v celoti nerabljeni in nepoškodovani. Izdelki morajo vsebovati origninalno pripete vse opise (tag-e) izdelka. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža ali tag –etiketa, oziroma je bilo blago rabljeno. V primeru vrnitve vam najkasneje v 14. delovnih dneh od prejema blaga na vaš TRR nakažemo kupnino artikla, ki ga vračate. Stroškov pošiljanja Trgovec ne vrača.

Trgovec bo avtomatsko preklical naročila:

- ki bodo imela v naslovu dostave naveden naslov, ki ne obstaja,
- ki ne bodo imela veljavnega ali obstoječega e-mail naslova,
- v kolikor ima kupec odprtih več naročil in v 3 delovnih dneh še ni sprejel prejšnega,
- če predračun ne bo plačan v veljavnem roku.

Paketov, vrnjenih brez predhodnega obvestila ne sprejemamo, prav tako ne sprejemamo paketov z odkupnino. Paketov, vrnjenih brez kopije računa, brez pritrjene etikete ali brez predhodnega opozorila o neustreznosti, ne smatramo kot vračilo oz. reklamacijo.

6. ODGOVORNOST TRGOVCA

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti objavljenih podatkov. V takem primeru bo Trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

7. PRITOŽBE

Uporabniki se v lahko v primeru težav pritožijo po elektronski pošti. Trgovec bo najkasneje v 7 dneh odgovoril na pritožbo oz. obvestil uporabnika, koliko časa bo pritožbo obravnaval in si prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno v najkrajšem možnem času.

8. VARNOST

Trgovec ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

9. PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Trgovec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne trgovine so last podjetja
UMETNIŠKO DRUŠTVO ATELJE JERNEJA (upravitelj spletne trgovine) in bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Podatki, ki jih podjetje
UMETNIŠKO DRUŠTVO ATELJE JERNEJA zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

Splošne pogoje poslovanja je sprejel Trgovec dne 10.6.2018
Nazaj na vsebino